Kako se nositi s pozivom na humanitarno djelo?


Upravo me naljutio index.hr i to ne čak niti nekim svojim naslovom ili tekstom koji poražavajuće utječe na mozak. Za to smo sami krivi ako čitamo. Naljutio me tekst bannera u hederu. Taj pak poziva da prikupimo novce za socijalno najugroženije. Mali anđeo nam to s vrha stranice poručuje.

Nnisam osoba koja će na tuđu nesreću odmahuti rukom i reći da je se to ne tiče. I baš zato jer jesam socijalno osjetljiva me ovo ljuti. Apelira se na ljudskost i prebacuje (ne valjda banner nego naša savjest) ako ne pomognemo. Nije dovoljno da smo savjesni, plaćamo mnogostrane oblike poreza, račune i doprinose, - dakle u svakodnevnom životu dajemo za zajednicu i u državnu kasu. Ali čini se da ne možemo očekivati da socijalne službe i državni instrumenti tim novcima brinu o najugroženijima. To bismo opet trebali mi građani.

Jer index.hr je neizbježan, a formula jednostavna: "Ako ste humani dajte."

Opcija A) Daš. Osjećaš se dobro.

Opcija B) Ne daš. Pa ti savjesti govori da si nehuman. To se kosi sa tvojim mišljenjem o sebi. Onda te to sve ljuti. Onda daš. Ili pišeš blog.



1 komentari:

Unknown kaže...

Država je najveća štetočina, koja samo zna da otima novac ljudima, i da ih još i maltretira, pride. Tako da svaki cent koji otme odlazi u potpuno neplemenite svrhe.

Što se socijale tiče, dobar dio njih bi mogao konačno da počne nešto raditi.

Objavi komentar

 
M blog © 2010 | Back to top